Högtider

Publicerat i: Allmänt
Jag har skrivit om detta förr men jag kommer att fortsätta skriva om det. 
Jag har varit där,jag vet. Det jag skriver om kommer från egen erfarenhet och jag kommer göra det jag kan för att väcka er övriga som kanske inte vet, men ni borde veta. 
 
 

Varje högtid går jag alltid runt med ont i magen, det liksom gnager i mig och jag vet, jag vet vad som händer. 
förr handlade den där knuten i magen om mig själv och mina syskon, för jag visste vad som senare under dagen skulle hända. Det var aldrig något dåligt, det var aldrig något elakt, -jag ska inte säga aldrig men jag ska inte säga att det alltid var pågrund av alkoholen -  Men jag vissre att det skulle komma och jag visste att den skulle påverka. 
Den gav mig så ont i magen, huvudsakligen på högtider. 

Idag är jag inte där, idag har jag slagit mig fri och jag behöver inte vara med om det mer. Men idag handlar min knut i magen om andra barn, och andra familjer. 
Det är så många därute. Så många barn som ser och hör saker som de inte borde se och höra. 

Ni kanske inte tänker på det, för det händer aldrig någonting. Och jag förstår att ni tänker så, men jag vet annat. Det borde ni med göra. 
Alkohol och barn skall aldrig mixas, de ska inte behöva vara med, se eller höra. 
För ni vet inte hur alkoholen påverkar er negativt trots att det bara för er är positivt. 
 
 

Ni vet inte hur det är att bli nattad av en människa som sitter och småvinglar på sängkanten, hur obehagligt det är att bli omstoppad av fumliga klumpiga händer, ni borde förstå hur det är som barn att prata med någon som inte har någon avståndsbedömning och som på detta luktar väldigt illa ur munnen, hur konstigt är det inte att höra den man älskar mest på hela jorden prata konstigt, väldigt konstigt, inget är fel, men hen är inte den där trygga personen som hen brukar vara, och plötsligt vill jag inte vara nära hen längre. Och vem ska jag vara nära då? 


Jag hoppas ni alla förstår, jag hoppas ni alla tänker efter och tar ert ansvar. Drick med måtta, eller ännu bättre, är ni bland barn, drick inte alls. 
Det är en annan individ som ni påverkar, glad eller inte, det kommer aldrig vara okej. 
 
 
 
 
 
 
Barbie 
Kommentera 0
Visa fler inlägg