Filter, filtrera din mun, filtrera dina tankar, stoppa en del som är påväg ut, 
tänk igenom, ifrågasätt och stoppa kanske upp det som inte ska ut. 

Jag är medveten om att jag saknar filter, men ibland vill jag liksom intala mig själv att jag har filter, ett ganska bra sådant. Men så inser jag att jag kanske inte har det. 
Men förstå då hur mycket min hjärna jobbar och hur mycket som försiggår i den om jag anser att jag har ett bra filter men ändå så har jag inte det.
Okej nu är jag ju nästan påväg att erkänna hur mycket skit jag tänker som jag filtrerar bort, men sådana saker kan inte komma fram. 
Jag funderar på Yoga - filter- fattar dom som läser vad jag skriver - filter- nu åkte L på lunch - filter- idiot mina skor är gamla - toalettdörren är inte ständ - filter - nej jag använder inte alltid nitar - filter - jag är väl inte sju? - filter & förolämpad - Undrar vad de två har att säga varandra?
filter. 
 
Åter. 
Tänk om jag skulle skriva det jag tänker, eller än värre säga det jag tänker, yttra varje känlsa. 
Herregud folk skulle lägga in mig på psyk. 
- kvinnan har för mycket grodor i munnen och kan inte  hålla saker inne - 
- serie förolämpare på fri fot - 

Ja ni ser ju. Och nej jag är inte elak i mitt huvud jämt, men det är ju de elaka kommentarerna som alla hör och minns, dem som ligger kvar hos folk, och dem som man ska filtrera bort. 
Och oj som jag filtrerar. 

Men sen kommer jag till den biten där jag uppskattar andras brist på filter mot mig, ska jag ha ett trasigt filter så gillar jag ju när andra har det med, öppnar jag så välkomnar jag din öppning med, det är okej. 
Hur skulle det se ut om vi inte var ärliga? 
Gud jag hatar oärliga människor, alltså hatar. 

Så idag har jag hunnit erkänna min kännedom om någon eller något som jag kanske inte borde ha kännt just där och då, filtret saknades. 

En offert trillar in, en dyr sådan. 
Jag lyfter luren och meddelar personen i andra änden att hen var mycket dyr, inte bara 5 kr eller så. 
Utan exakt summa. 
Personen svara med en mycket mycket förvånad men tacksam röst att det var snällt av mig att berätta det för det är inte alla som gör det. 
Fan, saknade jag filter nu igen? Skulle jag inte berättat det? Berättar inte folk sånt? 
Tydligen inte. 
Och sen står jag där, oförstående och oventandes om varför folk gör som de gör, varför folk sätter filter på sina munnar. 
Men just detta läget om prissättning ångrar jag inte, jag gillar det, tänker inte tänka till nästa gång heller,  För just denna sak skall folk veta om, herregud halva grejen med att styra ett företag handlar om att prata priser, pengar och procent. Hur ska då hen kunna tjäna pengar om jag inte använder hen för att hen inte få veta att hen är dyr. 
Enkelt. 

En annan sak som jag inte gillar med min avsaknad av filter det är när det kommer till alkohol. 
Om jag saknar filter vid fullt nyktert tillstånd, förstår ni då hur mitt filter bara sugs in, exploderar och försvinner som damm när jag dricker. 
Där kan vi snacka om att filter inte finns. 
Gud bevare mig väl. 

Sedan har jag som ni flertalet tidigare gånger kunnat läsa om, väldigt stor respekt för alkohol pågrund av familjeförhållanden mm. Så jag dricker sällan, mindre än sällan, väldigt oofta om man säger så. 
Jag är så rädd för att framförallt göra bort mig, jag hatar att tappa kontrollen och det lilla filter jag har, för ni förstår  mitt filter stannar inte bara upp min mun utan även mina handlingar, och jag hatar avsaknad av kontroll över mina sjuka tankar och handlingar. Och jag hatar tanken på att behöva ångra något dagen efter. 
Därför har jag även en ganska stark gräns till vilka jag dricker med, när jag dricker med dem och hur. 
Arbetsrelationer går bort ganska hårt, eller nej jätte hårt. 
Jag gillar att sära på arbete och privatliv över lag. Jag vill liksom inte ha eller ge några överaskningar inom en affärsrelation. 


Men nu är jag utbjuden på vin, en fredag, men en affärsrelation. Och jag är uppfostrad med att det är oartigt att säga nej. Eller jo jag kan ju säga nej, men jag är ju samtidigt lite nyfiken. Och jag gillar tankesättet om kreativitet under vindrickandet. 
Så jag måste ju kolla vad det kan bli av det. 
Dock ska jag försöka tejpa fast mitt filter innan jag åker dit. 
Och även min impulskontroll. 

Hoppas superlim och silvertejp fungerar bra. 
 
 
 
 
 
 
Barbie